---Zilemizin havasını, suyunu ve özel tatlarını özleyenleri biraz olsun dindirmek isteyen herkesin ,Organik,Özlediğiniz Doğal, Katkısız, Yöresel ürünleri burada bulabilirsiniz.
---Her şeyin yapay ve katkılı olduğu bugünlerde, Yöresel doğal lezzetlerin tadını özleyenler için kaçırılmayacak fırsatlar var!

ZİLE'DE ORGANİK UN – ZİLE'DE SU DEĞİRMENİ – ZİLE'DE UN DEĞİRMENİ

ZİLE DERE BOĞAZIDA ÜRETİLEN  ORGANİK UN

150 Yıllık Su Değirmeninde Öğüttükleri Undan Çörek Yapıyorlar
Tokat'ın Zile ilçesinde dere boğazında bulunan 150 yıllık su değirmeni civardaki  halktan yoğun ilgi görüyor.
Zileliler, değirmende öğütülen unla pişirilen ekmek ve çöreklerin şeker hastalığına iyi geldiğini söylüyor.

Çocukluktan itibaren su değirmeni işlettiğini belirten, Hamdi Şahintürk (65), "Ülkemizde bu kadar yıllık suyla çalışan değirmene rastlamak çok zor. 150 yıllık su değirmeni dedemden, babama ondan bana kaldı. Yıllarca dedem ardından babam ve şimdi de ben değirmenin taşını döndürmeye devam ediyorum. Değirmenimizde öğütülen unla pişirilen çöreklerin şeker hastalığına iyi geldiği de biliniyor." dedi.

Su değirmeninde buğdaydan öğütülen unun şeker hastalığına iyi geldiğini ileri süren Uzun "Bu değirmenden öğütülen unu yiyen kişide şeker hastalığı olmaz. Tamamen doğal ortamda elde ettiğim unun şeker hastalığına iyi geldiğini biliyorum. Ayrıca çevre köylerden Derebaşı, Yünlü, Kervansaray ve Yayla yolu köylerinden buğday öğütmek için değirmenime insanlar geliyor. 10 teneke buğdayı, yarım teneke buğday karşılığı öğütüyorum." diye konuştu.

Değirmenin suyunun dereboğazından geldiğini ifade eden Kasapoğlu, "Bu gelen su değirmenin ambarında toplanarak çarka vuruyor. Suyun çarka vurmasıyla birlikte değirmen çalışmaya başlıyor. Değirmen tamamen elektrik kullanmadan çalışıyor. Geçimimi bu değirmen sayesinde karşılıyorum. Su olduğu takdirde bu değirmen 150 yıl daha çalışır. Baba yadigarı tarihi su değirmeninin ömrüm yettiği sürece çalıştırmaya devam edeceğim." şeklinde konuştu.
UN TEMİNİ İÇİN TELEFON NUMARAMIZ
HAMDİ ŞAHİNTÜRK
GSM; 0 543 541 51 56