---Zilemizin havasını, suyunu ve özel tatlarını özleyenleri biraz olsun dindirmek isteyen herkesin ,Organik,Özlediğiniz Doğal, Katkısız, Yöresel ürünleri burada bulabilirsiniz.
---Her şeyin yapay ve katkılı olduğu bugünlerde, Yöresel doğal lezzetlerin tadını özleyenler için kaçırılmayacak fırsatlar var!

Zile'den Yöresel Ürünler

BA --Kısaca sizi tanıyabilir miyiz?
ME --Mustafa Ertekin, Meyko Pekmez'de üretim elemanı olarak çalışıyorum. Fuarlara kendi yöresel ürünlerimizi götürerek tanıtımlarını yapıyoruz.
BA --Gördüğüm kadarıyla ürünleriniz daha çok üzüm ağırlıklı.
ME --Tokat’ın üzümü meşhurdur, ürünlerimiz üzüm ağarlıklıdır. Beyaz pekmez, çalma pekmez, şıra, üzüm üzerine her şey.
BA --Bir de keçiboynuzu görüyorum.
ME --Entegre tesis olduğu için üzümün yanında bazı şeyler de var, mesela keçiboynuzu bize hammadde olarak Antalya'dan gelir. Dut Erzurum, Erzincan'dan gelir onu da işliyoruz.
BA --Tokat’ın üzümü meşhur olduğu için daha çok üzüm ağarlıklı. Bir de katı pekmeziniz var.
ME --Katı pekmez derken yöre ağzıyla çalma pekmez deriz.
BA --Bir de köpük var bunları biraz açar mısınız?
ME --Normal pekmezi biraz daha katı hale getiririz, buna katı pekmez deriz.
BA --Tokat'ta pekmez üreten çok işletme var, nedir Tokat pekmezinin özelliği?
ME --Beyaz pekmezi yapan dünyada iki tane firma vardır.
BA --Beyaz köpük pekmezi, kuşburnu da görüyorum siz mi üretiyorsunuz?
ME --Biz üretiyoruz.
BA --Firmanızın üretim bölümünde kaç kişi çalışıyor?
ME --İmalatta 15 kadar kişi var pazarlama ile birlikte 21 kişi oluyor.
BA --Ürünleriniz Ankara'da nerede bulunuyor?
ME --Gimat toptancılarında var, onlar marketlere dağıtıyorlar.
BA --Yıllık pekmez üretiminiz kaç ton?
ME --Şıra ve hammadde olarak değişiyor, şıra olarak 1000 tonu buluyor, pekmez olarak 250-300 tonu buluyor.
BA --Biraz da rekolteye bağlı değil mi?
ME --Aynen öyle.
BA --Pekmezin son kullanma tarihi üretimden sonra ne kadardır?
ME --Katı pekmezde 2 yıl, sıvı pekmezde 1 yıldır.
BA --Pekmezin faydaları nelerdir?
ME --Pekmezin faydaları saymakla bitmez; kansızlığa iyi gelir, kemik erimesine iyi gelir, ağız içi yaralarına iyi gelir, karaciğerin bir numaralı dostudur.
BA --Siz yiyor musunuz?
ME --Tabi belli olmuyor mu?
BA --Belli olmuyor mu derken kilo da mı yapıyor?
ME --İster istemez.
BA --İşinizi seviyor musunuz?
ME --Tabi.
BA --Kaç senedir bu işi yapıyorsunuz?
ME --Buraya girdim gireli 17 sene oldu.
BA --Kaç yaşınızdasınız?
ME --35 yaşındayım.
BA --Yarı yarıya, hayatınızın yarısı bu işi yaparak geçmiş, anladığım kadarıyla liseden sonra başlamışsınız.
ME --Evet.
BA --Bundan sonrası için ideallerinizi sorsam?
ME --Banu Hanım, Ankara'da yerel ürünlerimizin satıldığı mağazalar açmak istiyoruz. Arabayla çıkıp dağıtım yapmak külfetli iş, ama Ankara merkezli bir yerden dağıtım yapabilirsek daha iyi olur.
BA --İnşallah Allah gönlünüze göre versin, çok teşekkür ederim. Müşteri yoğunluğunuzdan dolayı en kısa söyleşim bu oldu.
ME --Ben de size çok teşekkür ederim Banu Hanım.
http://zileden.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder