---Zilemizin havasını, suyunu ve özel tatlarını özleyenleri biraz olsun dindirmek isteyen herkesin ,Organik,Özlediğiniz Doğal, Katkısız, Yöresel ürünleri burada bulabilirsiniz.
---Her şeyin yapay ve katkılı olduğu bugünlerde, Yöresel doğal lezzetlerin tadını özleyenler için kaçırılmayacak fırsatlar var!

Kuşburnu Marmelatı

NEDİR BU DÜNYANIN KONUŞTUĞU KUŞBURNU?
Yurdumuzun Tokat bölgesi başta olmak üzere doğal popülasyon halinde bulunan kuşburnu Tokat Bölgesinde Dağlık ve yüksek Arazide Doğal olarak yetişen, içerdiği mineral madde ve vitaminler yönünden gıda ve ilaç sanayiinde aranan bir bitki durumundadır.
Kuşburnu meyveleri C,P (Permeabilite), A, B1, B2, E ve K vitaminleri ile mineral maddelerden özellikle P ve K elementleri bakımından oldukça zengindir. 100 gr. kuşburnunda bir sandık portakala eş değer C vitamini bulunmaktadır. Kuşburnu meyvesi limon ve domatesten 30-40 defa, elmadan ise 300 defa daha fazla vitamin içermektedir.
Halen Ülkemizde ve birçok Avrupa ülkesinde ilaç hammaddesi olarakta değerlendirilmektedir.

Kuşburnu Faydaları Nelerdir?
Fizyolojik etkisi saymakla bitmeyen kuşburnu marmelatının faydalarını bir kaç madde halinde sıralamanın yararı olduğunu düşünüyoruz. Kuşburnu soğuk algınlığı ve gripe karşı bağışıklık sistemini destekler. Gribal enfeksiyonlara yakalanmamak için günde 3 kaşık kuşburnu marmelatı tüketilmektedir
Danimarkalı doktor Kaj Winter tarafından yapılan araştırmalarda kuşburnunun eklem ağrıları olanlarda tedaviyi desteklediği belirlenmiştir. Kuşburnunun kabuk ve çekirdeğinde yeralan bir maddenin iltihabi reaksiyonu engellediğine dair tespitler yapılmıştır.
Kuşburnunun iltihap giderici ve ağrı kesici bileşenleri suda çözünmediğinden eklem romatizmasına karşı kuşburnu çayı etkili değildir. Eklem romatizmalarına karşı kuşburnu marmelatı kullanılmaktadır.
Japonyada yapılan bir araştırmada kuşburnu marmelatının vücuttaki yağ oranını düşürdüğü gözlenmiştirBöbreküstü bezlerine olan etkisiyle hormonların üretimini destekler.
Kan temizleyici özelliği kusburnunun yararları arasındadır.
İdrar yolu enfeksiyonlarını önleyici etkisi bir diğer kuşburnu faydası olarak belirtilebilir.
Besleyici etkisiyle genel güçsüzlük durumlarına karşı kullanılabilir.
Solunum enfeksiyonlarına iyi gelmekte, aynı zamanda vücutta dirilik sağlamaktadır.
Aynı zamanda etkin bir kan temizleyicisidir.
Mide kramplarına ve sindirim sistemi zorluklarına karşı da oldukça faydalı bir besin."Bedene ve gözlere güç verir
Cinsel isteği artırır erkeklerde erkesiyon sorunu cinsel fonksiyon bozukluklarını giderir.Avrupada Turkish viagra olarak da bilinmektedir
Kanı temizler,kanda bulunan zararlı maddelerin dışarı atılmasını sağlar.
Antioksiden etkisine sahiptir.
Zile'nin MEŞHUR KUŞBURNU MARMELATI
%100 ORGANİKTİR
İÇİNDE HİÇBİR KATKI MADDESİ KORUYUCU MADDE ,JELLEŞTİRİCİ,
RENKLENDİRİCİ,KIVAM ARTTIRICI İÇERMEZ YANLIZ TAZE KUŞBURNU MEYVESİ KARIŞIMINDAN OLUŞUR